Prajitura cu lime

Este o reteta mea preferata de prajitura fara faina

Portii
6
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu lime

Ingrediente

  • 6 oua
  • 100 grame migdale macinate
  • 150 grame zahar
  • 100 grame ciocolata neagra
  • 150 grame unt
  • 4 linguri cacao
  • Zeama de la o lime
  • Coaja de la o lime

Mod de preparare

Ouale se bat cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin o spuma albicioasa.

Se incorporeaza migdalele macinate amestecate cu cacao usor, cu miscari de jos in sus.

Untul se topeste impreuna cu ciocolata si racit se incorporeaza in aluatul de oua cu migdale.

Ultima data se amesteca in aluat zeama de la lime impreuna cu coaja.

Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade C, pentru 35-40 min (depinde de cuptor) in forma de 20 cm rotunda cu inel detasabil, unsa cu unt si tapetata cu faina.

Este gata cand deasupra se formeaza o crusta mai tare, dar la mijloc este inca putin moale.

Se scoate din cuptor si se lasa in forma acoperita cu un prosop umed pentru a nu se usca pana se raceste aproape de tot.

Se va crapa din cauza ca nu are faina. Este in regula :)

Cand e racita in totalitate se presara cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Salata de fasole verde
5
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde