Prajitura cu mac si glazura de ciocolata

Prajitura cu mac si glazura de ciocolata este o reteta de prajitura delicioasa pe care o puteti cu usurinta pregati.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mac si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 50 g mac
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 5 linguri faina
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri frisca lichida.

Mod de preparare

Prajitura cu mac si glazura de ciocolata este o reteta de prajitura delicioasa pe care o puteti cu usurinta pregati.
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul topit (si racit), esenta, faina amestecata cu praful de copt si ghimbirul, apoi macul. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiuni tava 26 x 17 cm. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace prajitura timp de 20-25 minute.

Pentru glazura se pun intr-un vas, pe foc, untul si frisca lichida si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se toarna apoi, deasupra prajiturii. Dupa ce glazura s-a intarit, prajitura se taie cu ajutorul unui cutit trecut tot timpul prin apa.


Prajitura cu mac si glazura de ciocolata se serveste dupa ce s-a racit bine.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci