Prajitura cu marmelada si glazura

Margarina se freaca cu 100 gr zahar, cu zaharul vanilat si se adauga coaja rasa de lamaie, galbenusurile, 1 jumatate lingurita amoniac alimentar si f

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 140 gr margarina
  • 300 gr zahar tos
  • 4 oua
  • 4 linguri marmelada
  • 220 gr faina
  • coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 jumatate lingurita amoniac
  • 2 lingurite cacao

Mod de preparare

Margarina se freaca cu 100 gr zahar, cu zaharul vanilat si se adauga coaja rasa de lamaie, galbenusurile, 1 jumatate lingurita amoniac alimentar si faina. Se framanta bine si se intinde o foaie. Aceasta se pune intr-o tava unsa cu unt si se pune peste ea marmelada din fructe. Se bat apoi albusurile spuma tare cu 200 gr zahar si se amesteca usor. Se adauga cacaua si se toarna totul peste marmelada. Se pune apoi tava in cuptor, la foc mic.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete:

Tiramisu

Papanasi fierti

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc