Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

O prajitura racoroasa, usor de facut.

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 80 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 linguri apa rece
  • Strat de mere:
  • 6 mere
  • scortisoara macinata
  • 30 g unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • Crema mascarpone:
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml smantana dulce sau frisca nebatuta
  • 1 lamaie (suc si coaja)
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant; - Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos; - Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare; - Se adaugă apa rece și se amestecă totul până ce obțineți un aluat omogen de frământat; - Aluatul obținut se împăturește în folie alimentară de plastic și se dă la rece 30 de minute; - Întindeți apoi aluatul pe blatul de lucru, în funcție de mărimea tăvii în care veți coace și se înțeapă, precum la tartă; - Se coace singur 12- 15 minute, apoi se scoate și se adaugă următorul strat din prăjitură; Strat de mere - Dați merele pe răzătoarea mare după care scurgeti sucul în exces; - Se călesc în unt, se adaugă zahărul și scorțișoară după gust; - Se lasă la foc mediu aproximativ 15 minute, apoi se adaugă compoziția peste blatul precopt. - Reintroduceți în cuptor la foc mic pentru aproxtimativ 50 de minute; - Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet. Crema de mascarpone la rece - Se mixează bine mascarpone cu smantana dulce, cu zahărul și cu 2 linguri de zeamă de lămâie; - Adăugați și coaja de lămâie, în funcție de preferințe; - Turnați crema peste prăjitura coaptă și răcită complet; - Dați la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Fasole facaluita
Bucataras.RO

Fasole facaluita

Fasole facaluita
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori