O prajitura racoroasa, usor de facut.
Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant; - Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos; - Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare; - Se adaugă apa rece și se amestecă totul până ce obțineți un aluat omogen de frământat; - Aluatul obținut se împăturește în folie alimentară de plastic și se dă la rece 30 de minute; - Întindeți apoi aluatul pe blatul de lucru, în funcție de mărimea tăvii în care veți coace și se înțeapă, precum la tartă; - Se coace singur 12- 15 minute, apoi se scoate și se adaugă următorul strat din prăjitură; Strat de mere - Dați merele pe răzătoarea mare după care scurgeti sucul în exces; - Se călesc în unt, se adaugă zahărul și scorțișoară după gust; - Se lasă la foc mediu aproximativ 15 minute, apoi se adaugă compoziția peste blatul precopt. - Reintroduceți în cuptor la foc mic pentru aproxtimativ 50 de minute; - Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet. Crema de mascarpone la rece - Se mixează bine mascarpone cu smantana dulce, cu zahărul și cu 2 linguri de zeamă de lămâie; - Adăugați și coaja de lămâie, în funcție de preferințe; - Turnați crema peste prăjitura coaptă și răcită complet; - Dați la rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii