Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

O prajitura racoroasa, usor de facut.

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 80 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 linguri apa rece
  • Strat de mere:
  • 6 mere
  • scortisoara macinata
  • 30 g unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • Crema mascarpone:
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml smantana dulce sau frisca nebatuta
  • 1 lamaie (suc si coaja)
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant; - Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos; - Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare; - Se adaugă apa rece și se amestecă totul până ce obțineți un aluat omogen de frământat; - Aluatul obținut se împăturește în folie alimentară de plastic și se dă la rece 30 de minute; - Întindeți apoi aluatul pe blatul de lucru, în funcție de mărimea tăvii în care veți coace și se înțeapă, precum la tartă; - Se coace singur 12- 15 minute, apoi se scoate și se adaugă următorul strat din prăjitură; Strat de mere - Dați merele pe răzătoarea mare după care scurgeti sucul în exces; - Se călesc în unt, se adaugă zahărul și scorțișoară după gust; - Se lasă la foc mediu aproximativ 15 minute, apoi se adaugă compoziția peste blatul precopt. - Reintroduceți în cuptor la foc mic pentru aproxtimativ 50 de minute; - Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet. Crema de mascarpone la rece - Se mixează bine mascarpone cu smantana dulce, cu zahărul și cu 2 linguri de zeamă de lămâie; - Adăugați și coaja de lămâie, în funcție de preferințe; - Turnați crema peste prăjitura coaptă și răcită complet; - Dați la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide