Pentru concurs deserturi aromate de toamna! O idee pentru un desert de vis!
1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul,pana se intaresc. Separat, galbenusurile se mixeaza cu margarina lichida pana obtinem o crema pufoasa care se incorporeaza in albusuri.Se adauga si faina si amestecam usor pana la o omogenizare perfecta. Se coace blatul in tava tapetatat cu hartie pentru copt,cca. 20 minute, la foc potrivit. Se desprinde blatul de pe hartie cu lama unui cutit apoi se taie in 2 parti egale.
2.Se fierbe zaharul pentru sirop cu martini si cu stelutele de anason. Dupa ca a dat in 2-3 clocote adaugam merisoarele si lasam inca 4-5 minute sa fiarba la foc domol. Se scurg merisoarele si oprim siropul lasat si il dam la racit. Se prepara crema mixand branzica cu siropul lasat de merisoare apoi incorporam totul in frisca mixata biner sdi intarita. Se hidrateaza cu 100 ml apa rece gelatina apoi o topim la bain marin, fara sa o fierbem. Adaugam gelatina in crema de branza.
3.Se aseaza prima parte de blat in tava potrivita marimii ei apoi se intinde crema de branza ,se presara deasupra, pe toata suprafata merisoarele scurse, se vine cu al 2 lea blat deasupra si se preseaza usor cu mana. Se caramelizeaza 150 g zahar, pana devine moro deschis apoi adaugam nucile maruntite in el. Turnam in fir subtire si oul batut ca la omleta, amestecand repede. Se toarna fierbinte deasupra ultimului blt al prajiturii si se niveleaza, presand usor, cu o lingura. Dam prajitura cel purin 2 ore la rece inainte de a o taia in forma dorita. Pofta buna!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii