Prajitura cu miere si branza

Pentru a obtine aluatul amesteca zahar pudra, bicarbonat de sodiu, margarina, faina si smantana. Cand e gata framantata compozitia, intinde foaia. Un

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 70 g zahar pudra
  • putin bicarbonat de sodiu
  • 150 g margarina
  • 300 g faina
  • 50 ml smantana
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza
  • 3 linguri miere de salcam
  • 6 galbenusuri
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Pentru spuma:
  • 6 albusuri
  • 130 g zahar tos

Mod de preparare

Pentru a obtine aluatul amesteca zahar pudra, bicarbonat de sodiu, margarina, faina si smantana. Cand e gata framantata compozitia, intinde foaia. Unge cu margarina o tava si aseaza foaia in ea. Amesteca branza cu miere de salcam, galbenusuri si zahar vanilat. Unge foaia de deasupra si aseaza compozitia in cuptorul incins (aproximativ 180-200 grade Celsius). Bate o spuma din albusuri si adauga la urma zahar. Cand prajitura e pe jumatate gata (dupa 12-13 minute) scoate-o din cuptor, aseaza deasupra spuma tare intr-un strat gros. Pune inapoi in cuptor si coace prajitura pana se rumeneste spuma de deasupra.

Serveste-o rece, presarata cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Dulceata de gutui

Tiramisu

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc