Prajitura cu miere si branza

Pentru a obtine aluatul amesteca zahar pudra, bicarbonat de sodiu, margarina, faina si smantana. Cand e gata framantata compozitia, intinde foaia. Un

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 70 g zahar pudra
  • putin bicarbonat de sodiu
  • 150 g margarina
  • 300 g faina
  • 50 ml smantana
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza
  • 3 linguri miere de salcam
  • 6 galbenusuri
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Pentru spuma:
  • 6 albusuri
  • 130 g zahar tos

Mod de preparare

Pentru a obtine aluatul amesteca zahar pudra, bicarbonat de sodiu, margarina, faina si smantana. Cand e gata framantata compozitia, intinde foaia. Unge cu margarina o tava si aseaza foaia in ea. Amesteca branza cu miere de salcam, galbenusuri si zahar vanilat. Unge foaia de deasupra si aseaza compozitia in cuptorul incins (aproximativ 180-200 grade Celsius). Bate o spuma din albusuri si adauga la urma zahar. Cand prajitura e pe jumatate gata (dupa 12-13 minute) scoate-o din cuptor, aseaza deasupra spuma tare intr-un strat gros. Pune inapoi in cuptor si coace prajitura pana se rumeneste spuma de deasupra.

Serveste-o rece, presarata cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Dulceata de gutui

Tiramisu

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide