Prajitura cu morcovi si nuci - un desert clasic, umed și pufoas, cu aroma dulce a morcovilor proaspeți și crocanta nucilor. Savurează-o la orice ocazie!
Pregatim o tava de 20x35 cm pe care punem hartie cerata si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu putina sare si zaharul pana se topeste zaharul si isi schimba culoarea spuma, devine mai alba . Adaugam rand pe rand restul ingredientelor : nuca macinata,5 linguri faina , 3 linguri amidon , apa , scortisoara , ghimbirul , morcovul , coaja de lamaie,praful de copt si bicarbonatul , amestecand dupa fiecare. Omogenizam bine de tot . Turnam compozitia in tava si nivelam .
Deasupra presaram uniform o mana de nuca taiata grosier . Ciresele le scurgem de suc si deasupra lor punem o lingura de faina . Le scuturam putin si le asezam uniform in compozitia din tava . Cel mai simplu este sa folosit un strecurator mai mare .
Dam tava la cuptorul preincalzit, dupa cum spuneam la 180 grade si lasam sa se coaca 25-30 minute. Faceti testul cu scobitoarea inainte de a opri focul . Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca . Noi am servit cu inghetata. Spor la gatit!
Va las aici cateva retete asemanatoare: https://www.culinar.ro/retete/culinare/retete-de-pasti/prajitura-cu-morcovi-nuci-si-afine
https://www.culinar.ro/retete/culinare/dulciuri/prajituri/prajitura-aromata-cu-morcovi

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii