Prajitura cu morcovi si nuci - un desert clasic, umed și pufoas, cu aroma dulce a morcovilor proaspeți și crocanta nucilor. Savurează-o la orice ocazie!
Pregatim o tava de 20x35 cm pe care punem hartie cerata si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu putina sare si zaharul pana se topeste zaharul si isi schimba culoarea spuma, devine mai alba . Adaugam rand pe rand restul ingredientelor : nuca macinata,5 linguri faina , 3 linguri amidon , apa , scortisoara , ghimbirul , morcovul , coaja de lamaie,praful de copt si bicarbonatul , amestecand dupa fiecare. Omogenizam bine de tot . Turnam compozitia in tava si nivelam .
Deasupra presaram uniform o mana de nuca taiata grosier . Ciresele le scurgem de suc si deasupra lor punem o lingura de faina . Le scuturam putin si le asezam uniform in compozitia din tava . Cel mai simplu este sa folosit un strecurator mai mare .
Dam tava la cuptorul preincalzit, dupa cum spuneam la 180 grade si lasam sa se coaca 25-30 minute. Faceti testul cu scobitoarea inainte de a opri focul . Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca . Noi am servit cu inghetata. Spor la gatit!
Va las aici cateva retete asemanatoare: https://www.culinar.ro/retete/culinare/retete-de-pasti/prajitura-cu-morcovi-nuci-si-afine
https://www.culinar.ro/retete/culinare/dulciuri/prajituri/prajitura-aromata-cu-morcovi
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaPecorino face parte din branzeturile Italiei produse din lapte de oaie. Este un inlocuitor de succes al parmezanului si de...
Pizza cu legume si branza pecorinoPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii