Prajitura cu mousse de ciocolata si crema de biscuiti

ciocolata, rom, frisca, biscuiti = o minunatie de prajitura!

Portii
30
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mousse de ciocolata si crema de biscuiti

Ingrediente

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 7 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de Praf de copt
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar tos
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 2 linguri seminte de canepa decorticata
  • 2 linguri zahar
  • 100ml apa
  • 1 esenta rom
  • 100 gr. biscuiti cu tarate
  • 150 gr. biscuiti populari
  • 1 fiola esenta de Esenta de rom
  • 2 linguri zahar Pudra de cacao
  • 2 linguri cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri seminte de canepa decorticata
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 50ml apa rece
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 200ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 3 linguri lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Ornat:
  • 200ml frisca lichida
  • ornamente de ciocolata si/sau cafea

Mod de preparare

Separam pentru inceput albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam apa minerala, apoi pudra de cacao si semintele de canepa iar la final incorporam spuma de albusuri si faina proaspat cernuta, alternandu-le pana la incorporarea cantitatilor mentionate la ingrediente. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia obtinuta in tava.

Nivelam compozitia in strat uniform. Dam la cupto pentru 35 minute pana trece testul cu scobitoarea. Lasam la racit blatul, apoi il taiem in doua pe orizontala. Pentru sirop amestecam zaharul cu esenta de rom si apa, lasam la foc mic pana se topeste zaharul. Cand siropul s-a racorit il distribuim cu o lingura peste blat pe toata suprafata acestuia, atat pe partea care va forma baza prajiturii, cat si pe partea superioara. Biscuitii se zdrobesc la robot. Adaugam restul ingredientelor enumerate la crema de biscuiti si amestecam cu lingura. Distribuim apoi crema peste blatul insiropat.

Pentru mouse-ul de ciocolata rupem ciocolata bucati, o punem la topit in cca 100 ml frisca lichida intr-o craticioara la foc mic. Lasam la racorit, apoi la racit la frigider cca 30 minute. Gelatina se hidrateaza in 50ml apa rece pentru 10 minute. O trecem apoi cateva secunde prin cuptorul cu microunde pana devine lichida. Frisca se mixeaza cu crema de ciocolata scoasa de la frigider. Turnam in fir subtire si gelatina lichida si mixam pana la incorporarea completa. Mouse-ul de ciocolata se repartizeaza in strat uniform peste stratul format din crema de biscuiti, apoi asezam partea superioara a blatului, presam usor si lasam prajitura la rece 2-3 ore. Scoatem prajitura de la frigider, portionam, asezam pe hartiute de briose. Glazura se prepara simplu, topind la foc mic intr-o craticioara ciocolata in 2-3 linguri de lapte.

Decoram fiecare prajitura cu glazura. Batem frisca, folosim un posh pentru decorarea prajiturilor ia la final asezam ornamentele dupa inspiratie. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii