Prajitura cu mousse de ciocolata si crema de biscuiti

ciocolata, rom, frisca, biscuiti = o minunatie de prajitura!

Portii
30
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mousse de ciocolata si crema de biscuiti

Ingrediente

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 7 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de Praf de copt
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar tos
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 2 linguri seminte de canepa decorticata
  • 2 linguri zahar
  • 100ml apa
  • 1 esenta rom
  • 100 gr. biscuiti cu tarate
  • 150 gr. biscuiti populari
  • 1 fiola esenta de Esenta de rom
  • 2 linguri zahar Pudra de cacao
  • 2 linguri cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri seminte de canepa decorticata
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 50ml apa rece
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 200ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 3 linguri lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Ornat:
  • 200ml frisca lichida
  • ornamente de ciocolata si/sau cafea

Mod de preparare

Separam pentru inceput albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam apa minerala, apoi pudra de cacao si semintele de canepa iar la final incorporam spuma de albusuri si faina proaspat cernuta, alternandu-le pana la incorporarea cantitatilor mentionate la ingrediente. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia obtinuta in tava.

Nivelam compozitia in strat uniform. Dam la cupto pentru 35 minute pana trece testul cu scobitoarea. Lasam la racit blatul, apoi il taiem in doua pe orizontala. Pentru sirop amestecam zaharul cu esenta de rom si apa, lasam la foc mic pana se topeste zaharul. Cand siropul s-a racorit il distribuim cu o lingura peste blat pe toata suprafata acestuia, atat pe partea care va forma baza prajiturii, cat si pe partea superioara. Biscuitii se zdrobesc la robot. Adaugam restul ingredientelor enumerate la crema de biscuiti si amestecam cu lingura. Distribuim apoi crema peste blatul insiropat.

Pentru mouse-ul de ciocolata rupem ciocolata bucati, o punem la topit in cca 100 ml frisca lichida intr-o craticioara la foc mic. Lasam la racorit, apoi la racit la frigider cca 30 minute. Gelatina se hidrateaza in 50ml apa rece pentru 10 minute. O trecem apoi cateva secunde prin cuptorul cu microunde pana devine lichida. Frisca se mixeaza cu crema de ciocolata scoasa de la frigider. Turnam in fir subtire si gelatina lichida si mixam pana la incorporarea completa. Mouse-ul de ciocolata se repartizeaza in strat uniform peste stratul format din crema de biscuiti, apoi asezam partea superioara a blatului, presam usor si lasam prajitura la rece 2-3 ore. Scoatem prajitura de la frigider, portionam, asezam pe hartiute de briose. Glazura se prepara simplu, topind la foc mic intr-o craticioara ciocolata in 2-3 linguri de lapte.

Decoram fiecare prajitura cu glazura. Batem frisca, folosim un posh pentru decorarea prajiturilor ia la final asezam ornamentele dupa inspiratie. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
3
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Placinta impletita cu branza si mere
Bucataras.RO

Placinta impletita cu branza si mere

Da, da, ati auzit bine, placinta cu mere si branza. Nu am mancat niciodata, nu am mai facut niciodata pana acum, dar imi suna...

Placinta impletita cu branza si mere
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!