Merele sunt încă în livadă, așa că am zis să mai facem o bunătate de toamnă. M-am gândit la o prăjitură cu textură fină, care nici nu necesită coacere. Rețeta este simplă, iar rezultatul este răcoritor.
Blat - Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul; - Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine; - Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine; Mousse de mere - Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică; - Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara; - Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des; - Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând; - Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos; - După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți; Cremă ricotta - Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin; - Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută; - Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție; - Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii; - Dați la rece pentru câteva ore;
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii