Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

Merele sunt încă în livadă, așa că am zis să mai facem o bunătate de toamnă. M-am gândit la o prăjitură cu textură fină, care nici nu necesită coacere. Rețeta este simplă, iar rezultatul este răcoritor.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt (topit)
  • 1 lingura zahar pudra
  • Mousse de mere:
  • 5-6 mere mari
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita Amidon
  • Crema ricotta:
  • 250 g ricotta
  • 200 ml smantana lichida
  • 5 g gelatina granule
  • 150 ml nectar de mere verzi din comert (Santal)
  • 2 linguri de zahar pudra

Mod de preparare

Blat - Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul; - Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine; - Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine; Mousse de mere - Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică; - Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara; - Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des; - Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând; - Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos; - După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți; Cremă ricotta - Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin; - Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută; - Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție; - Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii; - Dați la rece pentru câteva ore;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Ciorba de perisoare cu tarhon
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoara e una dintre mancarurile clasice pe care trebuie sa stii sa o faci bine. Nu de alta, dar nimeni nu refuza...

Ciorba de perisoare cu tarhon
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori