Prajitura cu nectarine proaspete si gem de caise

Prajitura cu nectarine proaspete si gem de caise surprinde perfect fructele de vara, cu arome imbietoare dezvoltate de caldura soarelui.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu nectarine proaspete si gem de caise

Ingrediente

  • 1/2 cana de unt nesarat
  • 3/4 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita rom (optional)
  • 2 nectarine coapte
  • taiate in jumatate
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri ghimbir cristalizat
  • 1 lingura gem de caise

Mod de preparare

Vara este anotimpul in care putem opta pentru o multime de fructe atunci cand dorim sa facem un desert cu care sa ii indulcim pe cei dragi. Pentru ca pietele sunt pline cu nectarine, am luat cateva pentru a le consuma proaspete, iar pe cele care mi-au ramas le-am folosit pentru a prepara un gem de nectarine si o tarta cu nectarine.

Suculente si foarte dulci, nectarinele ofera si numeroase vitamine pentru organismul nostru. Exista numeroase retete de nectarine, dar tarta cu nectarine proaspete si gem de caise facuta dupa aceasta reteta iese excelent.

Poate fi servita in zilele calduroase de vara, la micul dejun cu iaurt grecesc, inghetata etc.

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeti cu unt sau ulei si tapetati cu hartie de copt o forma rotunda cu diametrul de aproximativ 23 cm.

Intr-un castron mic combinati faina, praful de copt si 1/4 lingurita de sare.

Intr-un alt castron amestecati untul si zaharul cu ajutorul unui mixer electric, pana cand obtineti o crema. Adaugati ouale, unul cate unul si continuati sa mixati pana le incorporati.

Adaugati extratul de vanilie si rom. Se pune amestecul de faina si se amesteca pana este incorporata in totalitate.
Distribuiti aluatul obtinut in tava pregatita. Deasupra acestuia decorati cu cu felii de nectarine si presarati cu zahar si ghimbir cristalizat.

Dati la cuptor si coaceti 35-40 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.

Dupa ce scoateti de la cuptor, lasati sa se raceasca inainte de a scoate tarta din forma de copt.

Pensulati tarta cu nectarine cu gem de caise.


Serviti tarta cu nectarine proaspete cu inghetata, frisca sau sorbet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc