Prajitura cu nectarine proaspete si gem de caise surprinde perfect fructele de vara, cu arome imbietoare dezvoltate de caldura soarelui.
Vara este anotimpul in care putem opta pentru o multime de fructe atunci cand dorim sa facem un desert cu care sa ii indulcim pe cei dragi. Pentru ca pietele sunt pline cu nectarine, am luat cateva pentru a le consuma proaspete, iar pe cele care mi-au ramas le-am folosit pentru a prepara un gem de nectarine si o tarta cu nectarine.
Suculente si foarte dulci, nectarinele ofera si numeroase vitamine pentru organismul nostru. Exista numeroase retete de nectarine, dar tarta cu nectarine proaspete si gem de caise facuta dupa aceasta reteta iese excelent.
Poate fi servita in zilele calduroase de vara, la micul dejun cu iaurt grecesc, inghetata etc.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeti cu unt sau ulei si tapetati cu hartie de copt o forma rotunda cu diametrul de aproximativ 23 cm.
Intr-un castron mic combinati faina, praful de copt si 1/4 lingurita de sare.
Intr-un alt castron amestecati untul si zaharul cu ajutorul unui mixer electric, pana cand obtineti o crema. Adaugati ouale, unul cate unul si continuati sa mixati pana le incorporati.
Adaugati extratul de vanilie si rom. Se pune amestecul de faina si se amesteca pana este incorporata in totalitate.
Distribuiti aluatul obtinut in tava pregatita. Deasupra acestuia decorati cu cu felii de nectarine si presarati cu zahar si ghimbir cristalizat.
Dati la cuptor si coaceti 35-40 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Dupa ce scoateti de la cuptor, lasati sa se raceasca inainte de a scoate tarta din forma de copt.
Pensulati tarta cu nectarine cu gem de caise.
Serviti tarta cu nectarine proaspete cu inghetata, frisca sau sorbet.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii