Intr-un castron se freaca untul cu zaharul, pana se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie, galbenusurile si faina amestecata cu praful de
Intr-un castron se freaca untul cu zaharul, pana se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca aluatul cu mana, fara sa se framante, pana se incorporeaza toate elementele. Se presara aluatul cu putina faina si se lasa sa se odihneasca. Se presara planseta cu faina, se intinde aluatul de 2 cm. Se pune aluatul in tava de la aragaz si se intinde cu mana in tava. Se presara foaia cu putin gris. Se spala nectarinele, se taie felii si se pun deasupra aluatului. Se face crema. Intr-un castron se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si romul si se bat din nou albusurile pana se intaresc. Se incorporeza apoi galbenusurile, smantana, vanilia, se bate cu telul si apoi se pune toata faina, amestecand usor telul de 9-10 ori. Se toarna crema peste fructe si se introduce tava in cuptor. Se lasa la copt 40-50 de minute.
Se scoate tava din cuptor, se lasa prajitura sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie bucati.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Galusti cu prune
Ciocolata de casa
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu laptePlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii