Intr-un castron se freaca untul cu zaharul, pana se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie, galbenusurile si faina amestecata cu praful de
Intr-un castron se freaca untul cu zaharul, pana se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca aluatul cu mana, fara sa se framante, pana se incorporeaza toate elementele. Se presara aluatul cu putina faina si se lasa sa se odihneasca. Se presara planseta cu faina, se intinde aluatul de 2 cm. Se pune aluatul in tava de la aragaz si se intinde cu mana in tava. Se presara foaia cu putin gris. Se spala nectarinele, se taie felii si se pun deasupra aluatului. Se face crema. Intr-un castron se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si romul si se bat din nou albusurile pana se intaresc. Se incorporeza apoi galbenusurile, smantana, vanilia, se bate cu telul si apoi se pune toata faina, amestecand usor telul de 9-10 ori. Se toarna crema peste fructe si se introduce tava in cuptor. Se lasa la copt 40-50 de minute.
Se scoate tava din cuptor, se lasa prajitura sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie bucati.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Galusti cu prune
Ciocolata de casa

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii