Prajitura cu nes, bezea si caise trase in ciocolata

O prajitura de vis care trebuie incercata!!!

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nes, bezea si caise trase in ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 galbenusuri,
  • un praf de Ficat de pasare
  • o cana de zahar,
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt moale la temperatura camerei
  • 2 cani de faina
  • un praf de copt
  • 2 linguri de nes decofeinizt
  • esenta rom
  • Bezea:
  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 10 linguri de zahar
  • Decor:
  • jumatati de caise din compot (sau caise0 coapte
  • 50 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu un praf de sare, cu untul, zaharul, laptele turnat cate putin, nesul, esenta si la urma faina amestecata cu un praf de copt. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna compozitia si se da la copt 5 minute la foc iute si inca 15 minute la foc potrivit Intre timp pregatim bezeaua mixand bine albusurile cu un praf de sare si cu zaharul turnat treptat pana ce obtinem o bezea tare. Caisele din compot se scurg bine intr-o sita iar daca sunt fructe proaspete, se baga 2-3 minute in apa clocotita apoi se curata de pielita si se trec prin ciocolata topita la bain marie. Se dau la rece cateva minute, sa se intareasca ciocolata. Se scoate blatul din cuptor, se traseazaa cu lama unui cutit niste patrate si apoi in fiecare se face cu posul cate un cuib din bezea. Se mai da la cuptor inca 2 minute, la foc mic pana se rumeneste un pic bezeaua. Se scoate si se taie in patrate iar dupa ce s-au racit se pune in fiecare cuib de bezea cate o jumatate de caisa din compot, scurse bine apoi trase in ciocolata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Rascovi marinati
3
Conserve de iarna

Rascovi marinati

Rascovii marinati este o conserva de ciuperci delicioasa. Acestia se fierb in apa cu sare, timp de 15-20 de minute, dupa care...

Rascovi marinati
Salata Pickles
4
Muraturi combinate

Salata Pickles

O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că...

Salata Pickles
Cremes
5
Prajituri

Cremes

Dupa mine, cremesul este regina prajiturilor, este atat de delicioasa incat va multumi pe deplin papilele voastre gustative....

Cremes
Parteneri
Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco
Bucataras.RO

Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco

Acest aperitiv l-am conceput facand curatenie in camara si frigider. Deci aveam niste salam Sinaia inceput de cateva zile,...

Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet