Prajitura cu nes, bezea si caise trase in ciocolata

O prajitura de vis care trebuie incercata!!!

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nes, bezea si caise trase in ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 galbenusuri,
  • un praf de Ficat de pasare
  • o cana de zahar,
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt moale la temperatura camerei
  • 2 cani de faina
  • un praf de copt
  • 2 linguri de nes decofeinizt
  • esenta rom
  • Bezea:
  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 10 linguri de zahar
  • Decor:
  • jumatati de caise din compot (sau caise0 coapte
  • 50 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu un praf de sare, cu untul, zaharul, laptele turnat cate putin, nesul, esenta si la urma faina amestecata cu un praf de copt. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna compozitia si se da la copt 5 minute la foc iute si inca 15 minute la foc potrivit Intre timp pregatim bezeaua mixand bine albusurile cu un praf de sare si cu zaharul turnat treptat pana ce obtinem o bezea tare. Caisele din compot se scurg bine intr-o sita iar daca sunt fructe proaspete, se baga 2-3 minute in apa clocotita apoi se curata de pielita si se trec prin ciocolata topita la bain marie. Se dau la rece cateva minute, sa se intareasca ciocolata. Se scoate blatul din cuptor, se traseazaa cu lama unui cutit niste patrate si apoi in fiecare se face cu posul cate un cuib din bezea. Se mai da la cuptor inca 2 minute, la foc mic pana se rumeneste un pic bezeaua. Se scoate si se taie in patrate iar dupa ce s-au racit se pune in fiecare cuib de bezea cate o jumatate de caisa din compot, scurse bine apoi trase in ciocolata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide