Pentru prajitura cu ness si glazura se bat albusurile spuma si se amesteca cu zaharul, galbenusurile, uleiul si faina.
Pentru prajitura cu ness si glazura, blatul se face din 5 oua, o cana mare de zahar, o vanilie, 1 ½ cana de faina si 5 linguri de ulei. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu zaharul, galbenusurile, uleiul si faina. Se taie in doua parti.
Crema – o cana de nuca prajita si taiata, 2 oua, 200 g zahar, 200 g unt. Se freaca spuma, apoi se da pe foc mic, mestecand pana da in clocot, dupa care se adauga nuca, stafidele si doua linguri de ness. Se lasa pana devine calduta, apoi se adauga untul si un galbenus spuma. La final, se aseaza in ordinea urmatoare: glazura – blatul – crema – blatul.
Prajitura cu ness si glazura se serveste dupa ce s-a racit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii