Prajitura cu nuca de cocos si crema de ou

Pentru prajitura cu nuca de cocos si crema de oua va trebuie, margarina, zahar, praf de copt, smantana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g margarina
  • 1 galbenus
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 3-4 linguri de smantana
  • 250 g faina
  • 250 g zahar
  • 200 g nuca de cocos:
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 200 g unt.

Mod de preparare

Pentru prajitura cu nuca de cocos si crema de ou se face un aluat obisnuit, apoi se fac doua foi. Se intinde o foaie peste care se pune compozitia in tava, tapetata cu faina, la copt, dupa care se adauga o crema facuta din sase albusuri si unul ramas de la foaie, care se bat spuma cu 250 g zahar si se adauga 200 g nuca de cocos. Se aseaza cea de-a doua foaie deasupra si se da la cuptor. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se adauga deasupra o crema facuta astfel: se bat pe aburi sase galbenusuri cu sase linguri de zahar, iar dupa ce s-a racit, se adauga 200 g unt frecat spuma. Se unge prajitura deasupra cu crema de ou, apoi se glazureaza cu glazura de ciocolata calduta.


Prajitura cu nuca de cocos si crema de ou se taie dupa 3-4 ore si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci