Prajitura cu nuca si crema de cafea

Se freaca bine cu zaharul galbenusurile, iar albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu amoniacul, faina si nuca macinata. Din aluatul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri de apa
  • 1 varf de cutit de amoniac
  • 200 gr faina
  • 30 gr nuca sau alune
  • sare
  • Pentru crema:
  • 140 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • 50 gr nuca
  • 1 lingura de cafea naturala
  • Pentru glazura:
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingura de cacao
  • unt

Mod de preparare

Se freaca bine cu zaharul galbenusurile, iar albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu amoniacul, faina si nuca macinata. Din aluatul obtinut se coc trei foi. Se unge fiecare foaie cu crema, preparata din untul frecat spuma cu zaharul si galbenusurile si amestecat cu nucile si cafeaua. Pentru glazura se pun la fiert apa cu zaharul si cacaua, iar dupa ce se dizolva zaharul, se adauga unt cat o nuca. Glazura fierbinte se toarna deasupra prajiturii.


Se serveste prajitura dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura televizor Prajitura snikers Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc