Prajitura cu nuca si crema de cafea

Se freaca bine cu zaharul galbenusurile, iar albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu amoniacul, faina si nuca macinata. Din aluatul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri de apa
  • 1 varf de cutit de amoniac
  • 200 gr faina
  • 30 gr nuca sau alune
  • sare
  • Pentru crema:
  • 140 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • 50 gr nuca
  • 1 lingura de cafea naturala
  • Pentru glazura:
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingura de cacao
  • unt

Mod de preparare

Se freaca bine cu zaharul galbenusurile, iar albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu amoniacul, faina si nuca macinata. Din aluatul obtinut se coc trei foi. Se unge fiecare foaie cu crema, preparata din untul frecat spuma cu zaharul si galbenusurile si amestecat cu nucile si cafeaua. Pentru glazura se pun la fiert apa cu zaharul si cacaua, iar dupa ce se dizolva zaharul, se adauga unt cat o nuca. Glazura fierbinte se toarna deasupra prajiturii.


Se serveste prajitura dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura televizor Prajitura snikers Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori