Se amesteca galbenusurile de ou, mierea, praful de sare si untul. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen, iar apoi se intinde
Se amesteca galbenusurile de ou, mierea, praful de sare si untul. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen, iar apoi se intinde foarte subtire. Se intinde bine intr-o tava tapetata cu unt si faina astfel incat aluatul sa ajunga si pe lateralul tavei. Apoi albusurile se amesteca cu zaharul la care sa adauga bucatile de nuci curatate cu atentie. Inainte sa se amestece nucile trebuiesc analizate bine pentru a nu ajunge si coji in prajitura. Aceasta compozitie se pune pe foc mic si se amesteca pana primeste o culoare aurie. In final acest amestec se intinde peste aluatul din tava, se pune la cuptor si se coace timp de aproximativ 15 minute. Din ingredrientele sus mentionate se obtin aproximativ 16 prajituri.
Alte crema prajituri
Crema ciocolata
Crema de vanilie

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii