Orezul se spala si se lasa la fiert in apa, pana se umfla. Dupa aceea, se scurge si se pune din nou la fiert cu zaharul vanilat si laptele. Orezul se
Orezul se spala si se lasa la fiert in apa, pana se umfla. Dupa aceea, se scurge si se pune din nou la fiert cu zaharul vanilat si laptele. Orezul se ia de pe foc, atunci cand a scazut laptele si se lasa la racit. Intre timp se bat ouale cu 150 gr zahar, intr-un castron. Se adauga peste oua orezul putin cate putin si se amesteca incet. Intr-un alt vas se pun 100 gr zahar pe foc mediu. Cand acesta incepe sa se coloreze si sa fiarba, se misca vasul pentru a se imbraca partile laterale cu zaharul ars. Se adauga orezul in vas si sepune la fiert pe baie de aburi la cuptor timp de 40 minute. Cand e gata, se lasa la racit si abia apoi se rastoarna orezul din vas.
Se serveste rece.
Alte retete:
Galuste cu prune
Chec pufos
Budinca de orez cu mere
Placinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatPentru că tocmai sunt bune de mâncat murăturile puse în toamna aceasta și pentru că a venit timpul să mai fac...
Sandviciuri cu preparate din carne și murăturiPlacinta cu mere intregi este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Faina se amesteca cu 2 linguri zahar ,ulei si apa...
Placinta cu mere intregi de postUn desert racoros,parfumat si usor de preparat!
Burlanase cu crema fina de ouGust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac
Placinta cu dovleacIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii