Orezul se spala si se lasa la fiert in apa, pana se umfla. Dupa aceea, se scurge si se pune din nou la fiert cu zaharul vanilat si laptele. Orezul se
Orezul se spala si se lasa la fiert in apa, pana se umfla. Dupa aceea, se scurge si se pune din nou la fiert cu zaharul vanilat si laptele. Orezul se ia de pe foc, atunci cand a scazut laptele si se lasa la racit. Intre timp se bat ouale cu 150 gr zahar, intr-un castron. Se adauga peste oua orezul putin cate putin si se amesteca incet. Intr-un alt vas se pun 100 gr zahar pe foc mediu. Cand acesta incepe sa se coloreze si sa fiarba, se misca vasul pentru a se imbraca partile laterale cu zaharul ars. Se adauga orezul in vas si sepune la fiert pe baie de aburi la cuptor timp de 40 minute. Cand e gata, se lasa la racit si abia apoi se rastoarna orezul din vas.
Se serveste rece.
Alte retete:
Galuste cu prune
Chec pufos
Budinca de orez cu mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii