Prajituri

Reteta Prajitura cu piscoturi in blat

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 30m 
laura_n postat de
Postat pe: 02-05-2018
Adaugă în cartea de bucate
O prajitura foarte gustoasa, cu cateva ingrediente.

ingrediente

6 portii

   blat
   6 ouă
   un praf sare
   5 lg zahăr
   5 lg făină
   5 lg ulei
   2 lg cacao
   10 -12 pișcoturi
   1 vrf. cuțit bicarbonat
   cremă
   600 gr iaurt
   100 gr brânză de vaci
   1oo gr ciocolată albă
   5 gr gelatină
   1 conservă compot mandarine
   în plus
   300 gr ciocolată neagră
   100 ml lapte dulce
   200 gr biscuiți simpli

mod de preparare

Se pregătește o tavă cu hârtie de copt în care se așază pișcoturile în mod uniform. Se desface conserva de mandarine, sucul se strecoară, iar mandarinele se lasă la scurs. Cu sucul din conservă, se însiropează pișcoturile, dar nu foarte tare.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat împreună cu un praf de sare. Se mixează până devin albe și dense, apoi se adaugă zahărul treptat, și se mixează până se obține o bezea lucioasă, fermă. Se adaugă gălbenușurile, se încorporează în bezea. Se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul, cacaoa. La final se adaugă și uleiul, astfel că va reieși o compoziție moale pe care o vom turna deasupra pișcoturilor. Se pune tava la copt, în cuptorul preîncălzit, se lasă la 160 grade, timp de 25-20 minute.
Se scoate și se lasă la răcit în tavă.
Separat, se hidratează gelatina în restul de suc de la conservă. Ciocolata albă se rupe bucăți și se topește pe baie de aburi. Atenție: nu o topiți pe foc direct sau la cuptorul cu microunde, există riscul să se ardă.
Iaurtul se mixează cu brânza de vaci. Se adaugă și ciocolata ușor temperată.
Gelatina se încălzește ușor, cât să se topească granulele, apoi se adaugă în compoziția de iaurt și se omogenizează totul. Se adaugă și mandarinele în cremă.
Peste blatul răcit, se toarnă crema, se nivelează frumos, se așază deasupra un strat de biscuiți simpli și se dă la rece totul pentru o oră minim.
Ciocolata neagră se topește împreună cu laptele dulce.
Se scoate prăjitura de la rece, apoi se toarnă glazura de ciocolată. Se dă din nou la rece până în momentul servirii.
Se ornează cu fulgi sau bombonele colorate.
Recomand să se lase până a doua zi la rece, blatul va absorbi din umiditatea cremei, iar glazura va frăgezi biscuiții. Va ieși extrem de cremoasă și fragedă.
Incearca si Briose umplute cu budinca
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi in blat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.