O prajitura foarte gustoasa, cu cateva ingrediente.
Se pregătește o tavă cu hârtie de copt în care se așază pișcoturile în mod uniform. Se desface conserva de mandarine, sucul se strecoară, iar mandarinele se lasă la scurs. Cu sucul din conservă, se însiropează pișcoturile, dar nu foarte tare.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat împreună cu un praf de sare. Se mixează până devin albe și dense, apoi se adaugă zahărul treptat, și se mixează până se obține o bezea lucioasă, fermă. Se adaugă gălbenușurile, se încorporează în bezea. Se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul, cacaoa. La final se adaugă și uleiul, astfel că va reieși o compoziție moale pe care o vom turna deasupra pișcoturilor. Se pune tava la copt, în cuptorul preîncălzit, se lasă la 160 grade, timp de 25-20 minute.
Se scoate și se lasă la răcit în tavă.
Separat, se hidratează gelatina în restul de suc de la conservă. Ciocolata albă se rupe bucăți și se topește pe baie de aburi. Atenție: nu o topiți pe foc direct sau la cuptorul cu microunde, există riscul să se ardă.
Iaurtul se mixează cu brânza de vaci. Se adaugă și ciocolata ușor temperată.
Gelatina se încălzește ușor, cât să se topească granulele, apoi se adaugă în compoziția de iaurt și se omogenizează totul. Se adaugă și mandarinele în cremă.
Peste blatul răcit, se toarnă crema, se nivelează frumos, se așază deasupra un strat de biscuiți simpli și se dă la rece totul pentru o oră minim.
Ciocolata neagră se topește împreună cu laptele dulce.
Se scoate prăjitura de la rece, apoi se toarnă glazura de ciocolată. Se dă din nou la rece până în momentul servirii.
Se ornează cu fulgi sau bombonele colorate.
Recomand să se lase până a doua zi la rece, blatul va absorbi din umiditatea cremei, iar glazura va frăgezi biscuiții. Va ieși extrem de cremoasă și fragedă.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii