Prajitura cu portocale

Se poate folosi ½ din cantitati daca aveti o forma mai mica. Se presara putina sare si zahar peste galbenusuri si se lasa cateva minute dupa care s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu portocale

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g faina
  • 125 ml suc natural de portocale
  • Un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • ¾ cana de ulei
  • Coaja unei portocale razuite
  • Cateva fructe dintr-un compot de fructe exotice
  • Cateva bucatele de portocala

Mod de preparare

Se poate folosi ½ din cantitati daca aveti o forma mai mica. Se presara putina sare si zahar peste galbenusuri si se lasa cateva minute dupa care se freaca cu restul de zahar si coaja de portocale (eu am mai adaugat 1 lingurita de coaja portocale din borcan care a stat in zahar pentru ca imi place aroma). Se adauga sucul de portocale si se mixeaza bine. Se pune uleiul si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Spre final adaugam treptat faina si albusurile batute spuma. Se adauga in aluat fructe scurse si bucatele de portocala taiate cuburi. Se varsa aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 35-40 minute. Se face testul cu scobitoarea si se scoate din cuptor. Cine doreste o poate pudra cu zahar.


Alte retete culinare recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori