Prajitura cu portocale si migdale

Prajitura cu portocale si migdale este absolut delicioasa. Pufoasa, aromata, insiropata, aceasta prajitura de casa este perfecta pentru o gustare dulce.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu portocale si migdale

Ingrediente

  • Pentru prajitura:
  • - 6 oua
  • - 200 g. zahar tos
  • - 250 g. migdale macinate
  • - coaja rasa de la 2 portocale
  • - sucul de la 1 portocala
  •  
  • Pentru sirop:
  • - coaja rasa de la 3 portocale
  • - 200 ml. suc proaspat de portocale
  • - 1 lingura miere
  • - 100 g. zahar tos
  • - 50 g. migdale
  • rumenite si zdrobite

Mod de preparare

O prajitura atat de buna, cum ne place noua -insiropata si aromata!

Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C.
Tapetati cu hartie pergament o forma rotunda (diametru de 23 cm), cu marginile detasabile.
Frecati galbenusurile cu zaharul timp de 3 minute, cu mixerul, pana cand amestecul se deschide la culoare.

Incorporati migdalele, sucul si coaja de portocala.

Bateti albusurile spuma. Cu ajutorul unei linguri mari si a miscarilor de jos in sus, amestecati mai intai o treime din spuma de albusuri in compozitia de galbenusuri.
Dupa aceea, procedati asemanator cu albusul ramas.

Turnati compozitia in forma si dati la cuptor, pe nivelul din mijloc, timp de 50-55 de minute, pana cand se intareste.
Desfaceti forma si lasati prajitura sa se raceasca pe un gratar metalic.

Mi-am pregatit ingredientele pentru sirop... am rumenit migdalele, am stors portocalele si le-am ras coaja.

Pentru sirop, se pun ingredientele intr-un vas si se fierb 5 minute, pana cand siropul se leaga.

Se adauga migdalele.

Intepati prajitura din loc in loc cu o furculita si apoi turnati siropul.

Bine de stiut:

- prajitura poate fi si congelata... dupa ce s-a racit complet, impachetati-o in folie alimentara si dati-o la congelator. Poate fi pastrata maxim 3 luni. Decongelati in frigider cu 24 de ore inainte de servire iar apoi adaugati siropul.

Reteta de prajitura cu portocale si migdale a fost propusa de sava laura pe forum culinar.


Serviti prajitura cu portocale si migdale imediat sau lasati putin la frigider, daca o vreti mai rece...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide