Prajitura cu portocale si migdale este absolut delicioasa. Pufoasa, aromata, insiropata, aceasta prajitura de casa este perfecta pentru o gustare dulce.
O prajitura atat de buna, cum ne place noua -insiropata si aromata!
Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C.
Tapetati cu hartie pergament o forma rotunda (diametru de 23 cm), cu marginile detasabile.
Frecati galbenusurile cu zaharul timp de 3 minute, cu mixerul, pana cand amestecul se deschide la culoare.
Incorporati migdalele, sucul si coaja de portocala.
Bateti albusurile spuma. Cu ajutorul unei linguri mari si a miscarilor de jos in sus, amestecati mai intai o treime din spuma de albusuri in compozitia de galbenusuri.
Dupa aceea, procedati asemanator cu albusul ramas.
Turnati compozitia in forma si dati la cuptor, pe nivelul din mijloc, timp de 50-55 de minute, pana cand se intareste.
Desfaceti forma si lasati prajitura sa se raceasca pe un gratar metalic.
Mi-am pregatit ingredientele pentru sirop... am rumenit migdalele, am stors portocalele si le-am ras coaja.
Pentru sirop, se pun ingredientele intr-un vas si se fierb 5 minute, pana cand siropul se leaga.
Se adauga migdalele.
Intepati prajitura din loc in loc cu o furculita si apoi turnati siropul.
Bine de stiut:
- prajitura poate fi si congelata... dupa ce s-a racit complet, impachetati-o in folie alimentara si dati-o la congelator. Poate fi pastrata maxim 3 luni. Decongelati in frigider cu 24 de ore inainte de servire iar apoi adaugati siropul.
Reteta de prajitura cu portocale si migdale a fost propusa de sava laura pe forum culinar.
Serviti prajitura cu portocale si migdale imediat sau lasati putin la frigider, daca o vreti mai rece...
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii