Prajitura cu prune si afine

Prajitura cu prune si afine este o reteta de prajitura cu prune absolut delicioasa. Delicata prajitura de casa face parte din categoria de prajituri simple de facut.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu prune si afine

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • * 600 g prune
  • * 200 g afine
  • * 7 oua
  • * 7 linguri zahar tos
  • * 7 linguri faina
  • * 1 lingurita pudra de roscove
  • * 1 praf de copt
  • * 1 plic zahar pudra

Mod de preparare

Prunele se spala si li se scot samburii.
Afinele se spala si se lasa la scurs.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul tos si cel vanilat adaugat treptat.
Adaugam si galbenusurile pe rand.
Faina amestecata cu praful se copt si pudra de roscove se cern si se adauga peste amestecul de mai sus continuand mixarea.
Amestecul obrinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se pun deasupra prunele si afinele.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute.
Se portioneaza dupa ce se raceste si se pudreaza.
Pofta buna!

Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.
Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Philips Multicooker găteşte pentru tine.


Prajitura cu prune si afine se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori