Prajitura cu prune si blat crocant este o reteta de prajitura care se face foarte repede. Pentru a pregati aceasta reteta de desert cu prune aveti nevoie de faina, zahar, prune
Prunele le-am taiat pe din doua si le-am pus deoparte.
Peste zaharul pudra am pus cele 400 g de smantana, am mixat totul bine, apoi am adaugat zaharul vanilat, sarea si apoi cele 4 oua. A urmat apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel obtinuta am turnat-o intr-o tava.
Am dat prunele un pic prin faina apoi le-am asezat in aluatul din tava, am mai presarat putin zahar deasupra si am pus la cuptor.
Intre timp am pregatit blatul crocant: untul, faina, zaharul tos si o parte din fulgii de migdale i-am pus laolalta,
am amestecat repede totul cu mainile pana am obtinut niste firmituri din aluat. Dupa 15 minute, am scos tava din cuptor, apoi am presarat peste prajitura firmiturile de aluat, iar peste aluat mai aruncat o mana de fulgi de migdale, am dat totul la cuptor pana s-a rumenit blatul crocant.
Prunele se pot inlocui cu orice fruct care nu este foarte zemos.
Se serveste cand este rece, alaturi de fulgi de migdale si un ceai bun.
Alte retete recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoÎmi plac nuca de cocos și ciocolata, iar o combinare a lor mi se pare cât se poate de reușită. Cum, totuși,...
Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocosOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii