Prajitura cu prune si migdale

Aluatul se lasa la dezghetat si se pudreaza cu zahar. Se pune in tava unsa cu margarina. Prunele se taie felii si se pun peste aluat. Se lasa 15 min,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un pachet aluat frantuzesc congelat
  • 1.5 kg prune
  • 150 g unt
  • 150 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • 150 g zahar
  • scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Aluatul se lasa la dezghetat si se pudreaza cu zahar. Se pune in tava unsa cu margarina. Prunele se taie felii si se pun peste aluat. Se lasa 15 min, timp in care se prepara un amestec din unt rece, faina, migdalele tocate mare, zahar, scortisoara si zahar vanilat. Se presara acest amestec peste prune si se coace 50 min.
Rece se taie felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc