Prajitura cu prune, vanilie si migdale

Prajitura cu prune, vanilie si migdale este o delicioasa prajitura cu fructe pe care o puteti pregati foarte usor. Profitati de sezonul prunelor ca sa pregatiti prajituri delicioase!

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu prune, vanilie si migdale

Ingrediente

  • * 300 g prune
  • * 4 oua
  • * 4 linguri zahar tos
  • * 4 linguri faina
  • * 1 lingura extract de vanilie
  • * 60 g fulgi de migdale

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se continua mixarea pana cand intreaga cantitate de zahar s-a topit.
Se adauga galbenusurile, extractul de vanilie si se continua mixarea.
Faina se cerne si se incorporeaza in compozitie amestecand cu o spatula.
Prunele se spala, se indeparteaza samburii si se taie felii.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune un strat de compozitie, un strat de prune se continua cu alt strat de compozitie si altul de prune.
Deasupra se presoara fulgii de migdale si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 - 45 minute.
Cand este rece prajitura cu prune, vanilie si migdale se pudreaza, se feliaza si se serveste.
S-aveti pofta ! :)

Reteta de prajitura cu prune, vanilie si migdale a fost oferita de http://www.simonapatras.com/


Serviti prajitura cu prune, migdale si vanilie dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori