Prajitura cu smantana

Se bate smintina cu telul, se adauga uleiul trsptat, apoi S2 adauga cite o lingura de zahar, continuind operatia. Se amesteca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de smantana
  • 10 linguri de zahar
  • 1 jumatate lamaie
  • sare
  • 500 gr faina
  • 1 jumatate lingurita de amoniac
  • 200 gr gem de caise
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se bate smintina cu telul, se adauga uleiul trsptat, apoi S2 adauga cite o lingura de zahar, continuind operatia. Se amesteca sarea cu coaja de lamaie rasa si se stinge amoniacul cu zeama de lamaie. Se amesteca totul usor si se adauga faina, dupa care se framanta bine aluatul. Se imparte in doua parti si se intind doua foi, care se pun intr-o tava mare, cu gem de caise si putina coaja de lamaie, intre ele. Se lasa la copt la foc mare, dupa care se racesc si se taie diferite forme geometrice.
Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Prajitura televizor

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc