Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se completeaza perfect cu restul ingredientelor, pentru o prajitura cu adevarat delicioasa, perfecta si la ocaziile festive.
Pregatim blatul:
1/3 cana zahar din cantitatea scrisa mai sus punem intr-o cratita cu 50ml apa si topim zaharul (dar nu ff tare ptr ca devine amarui) stingem cu 1 cana de apa si lasam pe foc pina se topeste zaharul, apoi racim repede ceaiul rezultat.
6 galbenusuri le frecam spuma cu 1/3 cana de zahar apoi punem scortisoara, cele 2 cani de faina in care am pus praful de copt, ceaiul si lingura de cacao si amestecam totul la mixer. Cele 6 albusuri le batem spuma tare si le pumen in amestecul din castron, si amestecam cu lingura pina incorporam tot albusul. Punem in tava tapetata cu hitrie de copt ( am folosit o tava mare 42cm/28). Punem la copt la 170-180 grade si facem proba cu scobitoarea. Scoatem blatul copt il lasam sa se raceasca si il taiem in doua ( lucru pe care eu l am uitat ptr ca eram prinsa cu multe deodata )
Crema:
Mixam 6 galbenusuri cu cana de zahar, apoi punem faina, adaugam laptele si batem cu telul sa nu faca cocolosi (daca nu sunteti sigure de cocolosi mai bine strecurati compozitia inainte de a in cratita la fiert) toate se amesteca la rece. Punem la fiert intr- cratita antiaderenta si amestecam bine. Cind sa ingrosat , racim crema asa cit sa poti tine degetul in ea apoi incorporam lichiorul de pere. Apoi frecam margarina /untul si incorporam cite putin din crema.
Taiem blatul pe din doua, partea de jos o stropim cu putin lichior de pere, apoi aranjam frumos crema sa nu ajunga sa se reverse la prajitura asta trebuie sa se vada frumos fiecare rind in parte. Aici cind sa acopar cu blatul doi il cautam disperata abia aici mi am dat seama ca nu am taiat blatul. Acoperiti cu blatul doi care nu trebuie insiropat ptr ca se va insiropa de la spuma de caramel.
Spuma de caramel:
Albusurile le batem normal la rece nu pe foc. Cele 6 albusuri (ramase de la crema) le batem teapan cu jumatate de cana de zahar (cind incepem sa batem spuma de albusuri pumem deja pe foc alta jumatate ce cana de zahar cu vreo 3 linguri de apa sa se topeasca. Ca sa faceti o spuma tare si reusita trebuie sa puneti mixerul pe turbo si sa turnati incet din zaharul caramelizat cu pauze (spuma se infierbinta si riscul este sa sa faca mata si cu buburuze, ea trebuie sa ramina asa lucioasa si tare.)
O intindeti repede pe prajitura si peste puteti sa topiti un patratel de cioco sa garnisiti putin.
Desi pare mult zahar sa stiti ca nu este exagerat de dulce. Spor daca o sa o incercati este o super prajitura.
Aceata prajitura o mai puteti face doar cu spuma de caramel in care se pun 250gr nuci tocate si prajite . Eu am mincat si asa si asa sunt la fel de bune amindoua.
Lasati prajitura cu spuma de caramel sa se aseze peste noapte si apoi o puteti servi.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii