Prajitura cu suc de portocale este usor de facut. Ai nevoie de oua, faina, zahar, lapte, margarina si suc acidulat de portocale.
Prajitura cu suc de portocale se prepara asa: pentru blat, se bat spuma albusurile cu sare, iar zaharul se freaca cu galbenusurile separat. Se adauga faina cu praful de copt oeste galbensuri, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Se pune blatul la copt si se insiropeaza, cand e gata cu suc de portocale. Pentru crema se amesteca toate ingredientele pe foc mic, pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se adauga margarina frecata spuma. Pentru glazura se amesteca 5 linguri suc cu zaharul si praful de budinca. Se pune apoi restul de suc la fiert, iar dupa ce a fiert se amesteca cu restul de compozitie, pe foc mic, timp de un minut, amestecand continuu. Cand s-a racit de tot, se pune glazura peste crema adaugata peste blatul racit.
Se serveste dupa ce a stat la rece.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Cornulete cu rahat
Tort diplomat
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii