Prajitura cu suc de portocale este usor de facut. Ai nevoie de oua, faina, zahar, lapte, margarina si suc acidulat de portocale.
Prajitura cu suc de portocale se prepara asa: pentru blat, se bat spuma albusurile cu sare, iar zaharul se freaca cu galbenusurile separat. Se adauga faina cu praful de copt oeste galbensuri, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Se pune blatul la copt si se insiropeaza, cand e gata cu suc de portocale. Pentru crema se amesteca toate ingredientele pe foc mic, pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se adauga margarina frecata spuma. Pentru glazura se amesteca 5 linguri suc cu zaharul si praful de budinca. Se pune apoi restul de suc la fiert, iar dupa ce a fiert se amesteca cu restul de compozitie, pe foc mic, timp de un minut, amestecand continuu. Cand s-a racit de tot, se pune glazura peste crema adaugata peste blatul racit.
Se serveste dupa ce a stat la rece.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Cornulete cu rahat
Tort diplomat
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii