Prajitura cu suc de rosii

Aluatul: Se amesteca toate ingredientele si se coc 4 foi pe dosul tavii. Crema: Se fierbe grisul in apa (sa nu fie prea vartos) care se adauga peste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 10 linguri suc de rosii
  • 10 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu sau de amoniu stins
  • faina cat inghite astfel incat sa iasa o coca ce se poate intinde (sa nu fie vartoasa
  • Crema: 1 cana de gris fiert
  • 1 ceasca (de ceai) cu zahar
  • gem acrisor
  • vanilie
  • 1 pachet margarina

Mod de preparare

Aluatul: Se amesteca toate ingredientele si se coc 4 foi pe dosul tavii.

Crema: Se fierbe grisul in apa (sa nu fie prea vartos) care se adauga peste pachetul de margarina alifiat cu zaharul. Grisul se pune caldut peste margarina. Se adauga vanile dupa gust.

Peste prima foaie se pune jumatate din crema cu gris, se pune foaia urmatoare care se unge cu un gem acrisor, se adauga iar foaie apoi cealalta jumatate de crema cu gris si apoi foaie.

Deasupra optional se pudreaza cu zahar.
Se taie dupa ce se fragezesc foile

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Tort de ciocolata
1
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
3
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Compot de prune
4
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Parteneri
Prajitura Pacatoasa Zmeura
Bucataras.RO

Prajitura Pacatoasa Zmeura

Am plecat de la prajitura Diei ''Pacatul dulce'' si am ajuns la Pacatoasa asta a mea, ca eu nu pot sa tin drumul drept, o mai...

Prajitura Pacatoasa Zmeura
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia