Prajitura cu vanilie si jeleu

Pentru prajitura cu vanilie si jeleu va trebuie unt, vanilie, zahar, praf de copt. Este un desert delicios.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 1 plic de vanilie
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • ½ de plic de praf de copt
  • 8 linguri de suc de lamaie
  • 1 plic de praf de budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • 30 de biscuiti
  • 200 g zahar pudra
  • 30 de jeleuri ursuleti

Mod de preparare

Pentru prajitura cu vanilie si jeleu, frecati spuma untul cu 200 g zahar si vanilie, adaugati ouale unul cate unul, apoi treptat faina si praful de copt. Amestecati cu 6 linguri de suc de lamaie, astfel incat sa obtineti o coca mai groasa. Turnati coca intr-o tava (38x28cm) unsa cu margarina, coaceti timp de 30 de minute, la temperatura de 200 grade, apoi preparati budinca dupa indicatiile de pe pachet, adaugand 40 g zahar.
Turnati budinca fierbinte peste blat si lasati-o sa se raceasca. Bateti frisca si o adaugati peste budinca, apoi asezati deasupra biscuitii. Frecati zaharul pudra cu restul de suc de lamaie si turnati peste biscuiti. Asezati deasupra ursuletii din jeleu si puneti la rece timp de 5 ore.


Prajitura cu vanilie si jeleu se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci