Prajitura cu zarzari

Prajitura cu zarzari este o prajitura simpla, delicioasa cu fructe. Zarzarii, fructele asemanatoare caiselor, se potrivesc de minune in aceasta prajitura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu zarzari

Ingrediente

  • 5 oua
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf sare
  • 1 esenta lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 200 g margarina
  • 50 ml lapte
  • 200 g zahar
  • zarzari

Mod de preparare

Mixam margarina cu zaharul pana se topeste zaharul.Adaugam treptat cate un ou si mixam dupa fiecare.Amestecam faina cu praful de copt si il incorporam in crema de margarina.Adaugam esenta,praful de sare si amestecam.Impartim compozitia in 2 si adaugam in amandoua laptele.Amestecam bine pe amandoua iar intr-o parte adaugam cacaoa.

Pregatim o tava mai inalta tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul unei linguri forma linii in tava din aluatul alb dupa adaugam din aluatul de cacao si iarasi aluat alb-cacao pana vi se termina compozitia.La mine au iesit doar 4 linii pentru ca tava mea e mica.

Spalam zarzarele, taiem in 2 si le scoatem samburi.Le asezam in tava peste copozitie.

Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.


Servim prajitura cu zarzari dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Zarzarasi cu miere
3
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Limoncello
Bucataras.RO

Limoncello

Limoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...

Limoncello
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!