Prajitura de Armindeni

Aluatul pentru prajitura de Armindeni se face din faina, galbenusuri, coaja de lamaie rasa, o ceasca de lapte cald.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 1 kg faina
  • 8 galbenusuri
  • o lingura de coaja de lamaie rasa
  • o ceasca de lapte cald
  • 200 g zahar pudra
  • o lingurita de drojdie
  • zahar vanilat
  • 150 g unt
  • unt pentru uns tava
  • Umplutura:
  • 500 g miez de nuca macinat
  • 200 g stafide
  • 500 g zahar pudra
  • 1 plic de zahar vanilat
  • o lingura de zeama de lamaie
  • 2 oua pentru uns

Mod de preparare

Pentru prajitura de Armindeni se freaca faina cu unt pana se face ca nisipul, apoi se desface drojdia cu lapte cald. Dupa aceea, se framanta faina cu restul de lapte, timp de o jumatate de ora, dupa care se adauga drojdia si se lasa la cald sa dospeasca. Se bat galbenusurile cu zahar pudra si vanilie pana se face o spuma, se amesteca impreuna cu aluatul si coaja de lamaie, iar daca este prea vartos se mai adauga lapte ca sa fie potrivit si se mai lasa sa dospeasca. Nucile se freaca cu zahar, vanilie, zeama de la o lamaie si stafide, apoi se unge o tava mare cu unt din belsug, se formeaza turte cat palma, subtiri cat o muchie de cutit, care se pun in tava si se ung cu ou. Se toarna umplutura pe turte si se ung iar cu ou. Se dau la cuptor ca sa se rumeneasca.


Prajitura de Armindeni se pudreaza cu zahar si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc