Aluatul pentru prajitura de Armindeni se face din faina, galbenusuri, coaja de lamaie rasa, o ceasca de lapte cald.
Pentru prajitura de Armindeni se freaca faina cu unt pana se face ca nisipul, apoi se desface drojdia cu lapte cald. Dupa aceea, se framanta faina cu restul de lapte, timp de o jumatate de ora, dupa care se adauga drojdia si se lasa la cald sa dospeasca. Se bat galbenusurile cu zahar pudra si vanilie pana se face o spuma, se amesteca impreuna cu aluatul si coaja de lamaie, iar daca este prea vartos se mai adauga lapte ca sa fie potrivit si se mai lasa sa dospeasca. Nucile se freaca cu zahar, vanilie, zeama de la o lamaie si stafide, apoi se unge o tava mare cu unt din belsug, se formeaza turte cat palma, subtiri cat o muchie de cutit, care se pun in tava si se ung cu ou. Se toarna umplutura pe turte si se ung iar cu ou. Se dau la cuptor ca sa se rumeneasca.
Prajitura de Armindeni se pudreaza cu zahar si se serveste.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii