Aluatul pentru prajitura de Armindeni se face din faina, galbenusuri, coaja de lamaie rasa, o ceasca de lapte cald.
Pentru prajitura de Armindeni se freaca faina cu unt pana se face ca nisipul, apoi se desface drojdia cu lapte cald. Dupa aceea, se framanta faina cu restul de lapte, timp de o jumatate de ora, dupa care se adauga drojdia si se lasa la cald sa dospeasca. Se bat galbenusurile cu zahar pudra si vanilie pana se face o spuma, se amesteca impreuna cu aluatul si coaja de lamaie, iar daca este prea vartos se mai adauga lapte ca sa fie potrivit si se mai lasa sa dospeasca. Nucile se freaca cu zahar, vanilie, zeama de la o lamaie si stafide, apoi se unge o tava mare cu unt din belsug, se formeaza turte cat palma, subtiri cat o muchie de cutit, care se pun in tava si se ung cu ou. Se toarna umplutura pe turte si se ung iar cu ou. Se dau la cuptor ca sa se rumeneasca.
Prajitura de Armindeni se pudreaza cu zahar si se serveste.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaM-am inspirat de la Liliana intr-o joi, delicioase.....
Briose cu visineDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii