Se amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare. Se bat "bezea" albusurile cu zaharul si se adauga i
Se amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare.
Se bat "bezea" albusurile cu zaharul si se adauga in trei etape peste amestecul de branza, amestecand cu telul de jos in sus.
Se toarna in tava tapetata si se coace 30 de minute la 200 C, apoi se scade la 170 C si se mai lasa 40-50 de minute sau pana devine aramiu la suprafata.
Se lasa sa se raceasca in tava, se taie, se pune la frigider.
Tava in care am facut este de 30X30 cm, dar cred ca merge si in format mai mic, avand in vedere ca nu mi-a iesit prea inalta.
Se pudreaza cu zahar vanilat. Reteta Prajitura de branza a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza gasiti aici:
Prajitura cu branza dulce de vaca,
Prajitura cu branza si vanilie,
Vargabeles(Prajitura cu branza)
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii