Prajitura de branza

Se amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare. Se bat "bezea" albusurile cu zaharul si se adauga i

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura de branza

Ingrediente

  • 1 kg branza
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 100g zahar
  • 2 linguri suc lamaie
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie(*)
  • 100g coaja de lamaie sau portocala confiata (optional)
  • 100g unt moale
  • 6 albusuri
  • 100g zahar
  • Praful de budinca(cele 2 plicuri) se poate inlocui cu: 40g zahar
  • 40g amidon
  • 2 galbenusuri
  • vanilie

Mod de preparare

Se amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare.

Se bat "bezea" albusurile cu zaharul si se adauga in trei etape peste amestecul de branza, amestecand cu telul de jos in sus.

Se toarna in tava tapetata si se coace 30 de minute la 200 C, apoi se scade la 170 C si se mai lasa 40-50 de minute sau pana devine aramiu la suprafata.

Se lasa sa se raceasca in tava, se taie, se pune la frigider.

Tava in care am facut este de 30X30 cm, dar cred ca merge si in format mai mic, avand in vedere ca nu mi-a iesit prea inalta.


Se pudreaza cu zahar vanilat. Reteta Prajitura de branza a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Prajitura cu branza dulce de vaca,

Prajitura cu branza si vanilie,

Vargabeles(Prajitura cu branza)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc