Prajitura de catifea rosie

Red velvet cake sau prajitura de catifea rosie este o reteta de prajitura spectaculoasa. Este o prajitura cu cocos si ciocolata perfecta pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura de catifea rosie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g faina pentru prajituri
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri cacao
  • 115 g unt
  • 300 g zahar
  • 2 oua mari
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 240 ml lapte batut
  • 2 linguri colorant alimentar rosu
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema:
  • 250 g crema de branza Philadelphia
  • 250 g mascarpone
  • 1 plic zahar vanilat
  • 115 g zahar pudra
  • 360 ml frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • nuca de cocos rasa

Mod de preparare

Am incins cuptorul la 175 C, faina, cacaoa si sarea le-am amestecat intr-un bol si am pus bolul deoparte. Intr-un alt bol am mixat bine de tot zaharul cu untul pana am obtinut o crema pufoasa, apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.

Am adaugat apoi o parte din amestecul de faina, cacao si sare si am mixat din nou, am amestecat laptele batut cu colorantul alimentar, am alternat amestecul de lapte batut si cel de faina cu cacao pana s-au incorporat toate perfect.
La sfarsit de tot am stins bicarbonatul de sodiu cu otetul si l-am adaugat peste compozitie.
Compozitia obtinut-o am turnat-o intr-o tava patrata tapetata cu unt si faina (a mea a avut 26x26). Blatul se coace in 30 de minute. Dupa ce s-a copt, l-am lasat sa se raceasca complet si apoi l-am dat la congelator ca sa se taie mai usor.


Pentru crema:
intr-un bol am amestecat crema de branza si mascarpone impreuna cu zaharul vanilat si zaharul pudra, frisca lichida am mixat-o bine de tot pana s-a intarit si am adaugat-o amestecului de branza.
Peste prima foaie de blat am pus o jumatate din crema de branza formata, a urmat a doua foaie de blat si apoi cealalta jumatate de crema de branza.
Am intins bine crema peste blat si am presarat blatul cu nuca de cocos razuita. Am dat prajiturica la rece pentru 2 ore.


Prajitura de catifea rosie se serveste rece, felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide