Intr-un ibric, pus in bain-marie, se topesc ciocolata si untul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Cand amestecu
Intr-un ibric, pus in bain-marie, se topesc ciocolata si untul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Cand amestecul s-a albit, se adauga ciocolata si untul topite, faina, praful de copt si migdalele rasnite. Intr-un castron, se bat albusurile spuma tare si se incorporeara usor in crema. Se imbraca in pergament o forma si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit o ora. Cand este gata, prajitura se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit. Se prepara crema. Intr-un vas se amesteca cu apa calda cafeaua, se freaca pana se dizolva si apoi se pun 25 gr unt. Se amesteca pana se topeste untul. Intr-un vas tinut pe albusuri se bat 2 albusuri cu zaharul tos pana devin lucioase, apoi se toarna peste ele cafeaua si se amesteca. Intr-un alt vas se freaca untul pana devine cremos si se incorporeaza apoi, incet-incet in albusuri. Crema obtinuta se pastreaza la rece. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa la racit si apoi se taie in 3 foi. Se ung foile cu doua treimi din crema. Cu crema ramasa se imbraca prajitura. Se decoreaza cu migdale taiate fin si se tine o noapte la frigider, inainte de a servi.
Alte retete de dulciuri: Prajitura cu foi si crema caramel Prajitura cu visine Prajitura alba ca zapada
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se...
Lichior de cafea si vanilieSe taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii care se prajesc usor, apoi...
Jumari cimpenestiZarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...
Sos brunClisa fripta si pita picurata sunt savuroase si se prepara la iesirile la iarba verde. Se face mai întâi un foc în aer...
Clisa fripta si pita picurataBuna, daca nu ma credeti sa va faceti.....
Varza cu rosii si ceapa verde si carnati de PlescoiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii