Prima data se incinge cuptorul la 180 de grade, urmand sa se tapeteze tava. Peste rabarbura spalata, curatata si taiata se adauga 2 linguri de zahar.
Prima data se incinge cuptorul la 180 de grade, urmand sa se tapeteze tava. Peste rabarbura spalata, curatata si taiata se adauga 2 linguri de zahar.
1. Se incepe prepaparea blatului. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se pun la frigider, iar galbenusurile se freaca cu mixerul impreuna cu 6 linguri de zahar si zaharul vanilat.
2. Dupa ce s-au albit galbenusurile si s-a topit zaharul, se adauga uleiul. De preferabil sa se reduca viteza mixerului la cea mai mica treapta.
3. Iar apoi laptele.
4. Praful de copt se incorporeaza fainii si se agauga compozitiei treptat.
5. Se toarna compozitia in tava tapetata. Nu iese prea mult aluat, de aceea trebuie intins destul de subtire. Acest lucru nu trebuie sa ne ingrijoreze deoarece prajitura noastra va creste
6. Se presara gris.
7. Si se adauga rabarbura stoarsa de sucul pe care l-a lasat
Se da apoi la cuptor (la 180 de grade) si se lasa aprozimativ 20 de minute (pana e aproape gata).
In timpul acesta, scoatem albusurile de la frigider, le "batem" bine-bine pana devin o spuma teapana, si se adauga 8 linguri de zahar.
8. Dupa ce prajitura noastra s-a bronzat frumos si e aproape gata, o scoatem din cuptor, adaugam spuma deasupra, o nivelam si o mai dam la cuptor pana spuma devine putin aurie (eu am mai lasat-o 10 minute, dat la treapta a 3-a a cuptorului).
Se poate stropi cu glazura de ciocolata sau cu sirop de fructe de padure. Reteta Prajitura de rabarbura a fost propusa de Cosmina N
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataM-am tot gândit ce desert să fac. Chiar dacă a fost o zi minunată de toamnă,nu prea am avut chef să mă complic...
Desert eclere cu crema de fructe de padureIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii