Pentru prajitura cu caise se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, zaharul, un ou, sare. Se intinde o foaie de marimea tavii de copt.
Pentru prajitura cu caise se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, zaharul, un ou, sare. Se intinde o foaie de marimea tavii de copt, se da la cuptor si se coace pe jumatate. Se pregatesc dinainte caisele taiate in doua, necojite. Se asaza cu partea in care a stat samburele in sus si se umple golul cu putin zahar. Se da din nou la cuptor pana ce s-a topit zaharul si fructele incep sa se moaie. Intre timp se freaca cele trei galbenusuri cu zahar, se adauga faina si la urma cele trei albusuri batute spuma. Se toarna compozitia peste fructe si prajitura se coace la foc potrivit. Prajitura cu caise se taie calda in romburi sau in dreptunghiuri. In loc de caise se pot pune prune, visine, fragi etc.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii