Prajitura delicioasa cu bucati de caise

Pentru prajitura cu caise se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, zaharul, un ou, sare. Se intinde o foaie de marimea tavii de copt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • caise cit se cer
  • zahar tos pentru caise
  • Compozitia a doua:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina.

Mod de preparare

Pentru prajitura cu caise se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, zaharul, un ou, sare. Se intinde o foaie de marimea tavii de copt, se da la cuptor si se coace pe jumatate. Se pregatesc dinainte caisele taiate in doua, necojite. Se asaza cu partea in care a stat samburele in sus si se umple golul cu putin zahar. Se da din nou la cuptor pana ce s-a topit zaharul si fructele incep sa se moaie. Intre timp se freaca cele trei galbenusuri cu zahar, se adauga faina si la urma cele trei albusuri batute spuma. Se toarna compozitia peste fructe si prajitura se coace la foc potrivit. Prajitura cu caise se taie calda in romburi sau in dreptunghiuri. In loc de caise se pot pune prune, visine, fragi etc.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Friptura de iepure la cuptor
Bucataras.RO

Friptura de iepure la cuptor

Carnea de iepure este una din cele mai sanatoase si curata carne. Are un nivel  scazut de colesterol.Se prepara foarte...

Friptura de iepure la cuptor
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa