Prajitura delicioasa cu cacao

Pentru prajitura delicioasa cu cacao, aluatul se face din oua, o cana de zahar, o lingura de coaja de portocala rasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • o lingura de coaja de portocala rasa
  • 150 ml ulei
  • 200 ml iaurt
  • sare
  • vanilie
  • 2 cani cu varf de faina si
  • un praf de amoniac
  • coniac sau rom
  • crema de cacao:
  • 300 g unt
  • 350 g zahar
  • 4 linguri de cacao si
  • 100 ml de cafea lichida.

Mod de preparare

Pentru prajitura delicioasa cu cacao, se bat ouale cu zaharul, timp de cinci minute, cu mixerul, se adauga uleiul, iaurtul, mirodeniile, amoniacul si, la urma, faina. Se coace in tava tapetata cu ulei si faina. Dupa ce s-a racit, se taie in doua, se insiropeaza cu coniac sau cu rom si se adauga o crema de cacao facuta din: 300 g unt, 350 g zahar, 4 linguri de cacao si 100 ml de cafea lichida. Cafeaua se pune la fiert cu zaharul, pana se leaga bine. O luam de pe foc, adaugam cacao si la urma untul, frecand bine pana ce crema devine pufoasa.


Umplem blatul si deasupra tapetam bine cu nuca macinata si prajitura delicioasa cu cacao se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori