Prajitura delicioasa Roza

Pentru prajitura delicioasa Roza va trebuie oua, zahar, ulei, coaja si zeama de la o lamaie. Este usor de preparat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 200 ml ulei
  • o lingurita de amoniac
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 800-1000 g faina si
  • o vanilie
  • Crema:
  • 400 g unt
  • 400 g zahar
  • 4 linguri de ness
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml coniac sau rom si
  • 1 borcan de dulceata de trandafiri.

Mod de preparare

Pentru prajitura delicioasa Roza se bat ouale spuma cu zahar, adaugam uleiul, vanilia, lamaia, amoniacul si la urma, faina pentru ca aluatul sa fie mai molicel. Se fac 5 foi, care se coc in tava tapetata cu ulei si faina. Pentru crema, zaharul se fierbe cu 100 ml de apa pana face basici, lasam timp de 15 minute la racorit, apoi il punem peste unt si batem bine pana creste crema in volum. Adaugam ouale, nessul si coniacul. Foile le insiropam cu cafea si vanilie, apoi punem in ordine: foaie, crema, foaie, crema, foaie, gem sau dulceata, foaie, crema si pe ultima foaie adaugam putina crema si nuca macinata.


Prajitura delicioasa Roza se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori