Pentru prajitura delicioasa Roza va trebuie oua, zahar, ulei, coaja si zeama de la o lamaie. Este usor de preparat.
Pentru prajitura delicioasa Roza se bat ouale spuma cu zahar, adaugam uleiul, vanilia, lamaia, amoniacul si la urma, faina pentru ca aluatul sa fie mai molicel. Se fac 5 foi, care se coc in tava tapetata cu ulei si faina. Pentru crema, zaharul se fierbe cu 100 ml de apa pana face basici, lasam timp de 15 minute la racorit, apoi il punem peste unt si batem bine pana creste crema in volum. Adaugam ouale, nessul si coniacul. Foile le insiropam cu cafea si vanilie, apoi punem in ordine: foaie, crema, foaie, crema, foaie, gem sau dulceata, foaie, crema si pe ultima foaie adaugam putina crema si nuca macinata.
Prajitura delicioasa Roza se serveste dupa ce s-a racit.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaFie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa...
Ciorba de fasole boabe uscateDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii