Pentru prajitura delicioasa Roza va trebuie oua, zahar, ulei, coaja si zeama de la o lamaie. Este usor de preparat.
Pentru prajitura delicioasa Roza se bat ouale spuma cu zahar, adaugam uleiul, vanilia, lamaia, amoniacul si la urma, faina pentru ca aluatul sa fie mai molicel. Se fac 5 foi, care se coc in tava tapetata cu ulei si faina. Pentru crema, zaharul se fierbe cu 100 ml de apa pana face basici, lasam timp de 15 minute la racorit, apoi il punem peste unt si batem bine pana creste crema in volum. Adaugam ouale, nessul si coniacul. Foile le insiropam cu cafea si vanilie, apoi punem in ordine: foaie, crema, foaie, crema, foaie, gem sau dulceata, foaie, crema si pe ultima foaie adaugam putina crema si nuca macinata.
Prajitura delicioasa Roza se serveste dupa ce s-a racit.
Placinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatPlacinta cu mere intregi este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Faina se amesteca cu 2 linguri zahar ,ulei si apa...
Placinta cu mere intregi de postUn desert racoros,parfumat si usor de preparat!
Burlanase cu crema fina de ouGust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac
Placinta cu dovleacMancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...
Mancare de spanac cu ou ochiIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii