Prajitura densa cu cafea sau Coffee Blondies

O reteta simpla dar foarte gustoasa. Imi place tare mult Martha Steward si am tradus cateva retete de la ea. Unele dintre ele le-am incercat altele inca sunt in asteptare. Asta este una dintre ele . O reteta de prajitura densa care aduce usor a negresa dar cu arome mai subtile. Este perfecta langa cafeluta de dimineata sau ca si desert la o masa, iar daca ii alaturati un glob de inghetata sau o crema de vanilie este cea mai buna alegere.

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura densa cu cafea sau Coffee Blondies

Ingrediente

  • -200 gr unt
  • -220 gr faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -150 gr zahar/ 110 gr green sugar
  • -3 linguri cafea proaspata
  • -praf de sare
  • -2 oua
  • -1 lingurita extract natural de vanilie
  • -100 gr fulgi de migdale
  • -50 gr ciocolata alba sau neagra
  • Decor :
  • -1 lingura lapte sau Unt

Mod de preparare

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei si il mixam impreuna cu zaharul sau indulcitorul pana cand nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam extractul de vanilie, sarea, cafeaua si omogenizam. Faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu le amestecam. Pe rand adaugam ouale, unul cate unul, omogenizand dupa fiecare. Adaugam faina si omogenizam pana cand este incorporat bine. Turnam compozitia intr-o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. Nivelam iar deasupra presaram fulgii de migdale si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Trebuie sa se rumeneasca usor deasupra, dar sa stiti ca a mea este un pic prea rumena. Lasam sa se raceasca si facem deasupra o glazura pe care o punem in asa fel incat sa se vada si prajitura. Eu am folosit un creion de ornat, dar se poate pune cu un pos sau chiar cu o punga pe care o taiem in colt.


Glazura: ciocolata alba sau neagra o rupem bucati si o topim impreuna cu untul sau laptele pe foc mic sau in cuptorul cu microunde avand grija sa nu fiarba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville
Bucataras.RO

Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville

Abia asteptam sa testez niste turte la Panini Maker Breville, iar rezultatul a fost peste asteptari de bun. Gata, de acum la...

Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide