Prajitura desert

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul pudra. Se arde zaharul, se stinge cu o lingurita cu apa si se pune intr-o forma. Se toarna in forma albusul s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr zahar tos
  • Pentru sos:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 500 mI lapte
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul pudra. Se arde zaharul, se stinge cu o lingurita cu apa si se pune intr-o forma. Se toarna in forma albusul si se pune in cuptor, pe o baie de aburi. In timp ce se rumeneste se prepara sosul. Se freaca cele 8 galbenusuri cu 8 linguri de zahar. Se adauga laptele si vanilia si se pune totul pe foc mic. Se amesteca pana se ingroasa si se lasa apoi la racit.


Prajitura se serveste cu sosul rece.

Alte retete:

Prajituri simple

Ciocolata de casa

Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc