Chiflele le taiem in felii mai groase. Amestecam galbenusurile de ou cu zahar, esenta de vanilie, unt topit, apoi lapte, si le turnam peste feliile d
Chiflele le taiem in felii mai groase. Amestecam galbenusurile de ou cu zahar, esenta de vanilie, unt topit, apoi lapte, si le turnam peste feliile de chifle puse intr-un castron adanc. Pentru un timp le lasam la inmuiat. Ungem cu unt un vas termo-rezistent si punem in el jumatate din feliile de chifle inmuiate. Presaram cu nuca si stafide/visine, inmuiate in rom, in prealabil, apoi punem restul feliilor de chifle. Acoperim cu felii subtiri de mere curatate de coaja si samburi (unii dau merele pe razatoare), presaram cu zahar amestecat cu scortisoara, apoi coacem in cuptorul cald timp de 30 de minute. Batem albusurile de ou spuma, adaugam gemul de piersici, apoi turnam peste prajitura coapte. Omogenizam, facem dungi cu furculita, apoi mai coacem 10-15 minute la foc mic, pana spuma se umfla si se inroseste putin. Se taie cuburi mari cu un cutit umezit.
Alte prajituri recomandate
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe rumenesc pulpele de pui in ulei. Se scoate carnea si se pun in uleiul ramas rosiile taiate marunt. Cand fierbe se pun:...
Ostropel Daca cu ani in urma nu prea iubeam pastele si le pregateam o data la cateva luni, acum pot sa zic ca am devenit o mare...
Paste cu sunca si sos alb
Comentarii