Prajitura din gris cu zahar ars

Grisul se fierbe cu zahar vanilat si lapte. Se bat ouale si galbenusul cu zaharul, pana se dizolva totul bine, apoi se amesteca cu grisul fiert si ra

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160 gr gris
  • 3 cesti cu lapte
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • 230 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Grisul se fierbe cu zahar vanilat si lapte. Se bat ouale si galbenusul cu zaharul, pana se dizolva totul bine, apoi se amesteca cu grisul fiert si racit. Se ard intr-un vas 60-70 gr zahar si se toarna grisul in forma respectiva si se lasa la fiert aproximativ 40 de minute in baie de apa, la cuptor.


Dupa ce s-a racit, se rastoarna din forma si se s

Alte retete de prajituri:

Pandispan

Prajitura caramelizata cu mere umplute

Tort din crema de zahar ars cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci