Se sparg ouale si se freaca cu zaharul. Se adauga esenta de rom si pliculetul de zahar vanilat, apoi uleiul, putin cate putin. Se incorporeaza, trepta
Se sparg ouale si se freaca cu zaharul. Se adauga esenta de rom si pliculetul de zahar vanilat, apoi uleiul, putin cate putin. Se incorporeaza, treptat, praful de copt, apoi faina si se amesteca bine. Se obtine un aluat de consistenta crescuta. Se tapeteaza o tava cu putin ulei si putina faina (daca aveti tava antiaderenta, se unge doar cu putin ulei) si se intinde aluatul in tava.
Se curata merele, se taie bucati mari si se aseaza deasupra. Se presara putina scortisoara si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 30-35 de minute. Se lasa la racit, la temperatura camerei si apoi se portioneaza.
Se serveste rece, ca desert.
Alte retete de prajituri recomandate

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii