Visul unei zile de vara!
Se amesteca biscuitii cu miezul de nuca maruntit si cu untul topit apoi se intinde in strat uniform in forma de tort, cu inel detasabil si se preseaza bine cu o spatula apoi se aseaza biscuitii din ovaz pe margine presand usor cu mana,cu ciocolata spre exterior se mixeaza frisca pana se intarestre se amesteca cu smantana apoi cu dulceata si la urma se toarna in fir subtire gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie.
Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da 30 minute la rece.
Seprocedeaza la fel si cu cea de a 2 a crema, amestecand ingredientele cu gelatina si se toarna peste stratul deja inchegat de peste biscuiti si se da din nou la frigider o ora.
Se amesteca cele linguri de dulceata cu apa apoi cu tort gelle-ul,intr-o craticioara pe foc pana se aduce in punctul de fierbere, amestecand continuu cu o lingura apoi se da se de foc si se toarna fierbinte, din centru spre margini, deasupra cremei intarite, se mai lasa 30 de minute la rece.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii