Prajitura Ferdinand

Inmuiem drojdia in jumate de dl de lapte si putin zahar. Preparam aluatul din galbenusuri, zahar, sare, lapte, stafide, margarina, amestecul de drojdi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • ½ l lapte
  • 4 dkg dojdie
  • 4 galbenusuri de oua
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Coaja razuita de la o lamaie
  • 1 punga de stafide
  • 1 kg faina
  • 10 dkg margarina
  • Pentru crema
  • 2 pachete de unt sau 1 pachet de margarina
  • 1 lingura de untura
  • 25 dkg zahar praf
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Inmuiem drojdia in jumate de dl de lapte si putin zahar. Preparam aluatul din galbenusuri, zahar, sare, lapte, stafide, margarina, amestecul de drojdie si faina cat cuprinde (cca. 1 kg), adaugam coaja de lamaie razuita. Lasam aluatul sa dospeasca o ora. Intre timp preparam crema: amestecam bine untul sau margarina, untura, zaharul pudra si zaharul vanilat. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina (aproximativ la jumate de cm grosime), si il ungem cu crema. Rulam aluatul si taiem felii de 3-4 cm. Cu partea taiata dedesubt le pozitionam intr-o tava. Le lasam sa dospeasca pana se incalzeste cuptorul. In timpul coacerii le ungem cu lapte cu vanilie, astfel vor deveni lucioase.
Alte prajituri recomandate:

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni si frisca

Tort de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc