Prajitura fina cu crema de branza

Cu o rețetă simplă și ingredientele potrivite, poți să pregătești acasă această prăjitură cu crema de brânză și să îți impresionezi familia și prietenii cu un desert minunat. Savurează fiecare înghițitură din această prăjitură fină și te vei bucura de o explozie de gust și de un răsfăț pentru simțurile tale.

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura fina cu crema de branza

Ingrediente

  • Blat:
  • -200 grame zahar pudra
  • -400 gr faina
  • -4 linguri cacao
  • -250 gr unt de calitate
  • -1 lingurita bicarbonate sodiu
  • -3 oua
  • -3 linguri miere
  • -200 ml lapte
  • Crema:
  • -250 ml frisca
  • -200 gr mascarpone
  • -200 gr branza de vaci
  • -3 linguri zahar
  • -50 gr merisoare hidratate in alcool
  • Glazura:
  • -50ml frisca
  • -150 gr ciocolata amaruie
  • -o mana nuci si alune taiate grosier .

Mod de preparare

Blatul: Untul il topim pe bain marin , sau in microunde. Intr-un vas inalt punem untul topit si amestecam pe rand , mixand continu mierea, ouale, zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu, cacao si faina . La final adaugam laptele in etape si mixam pana cand obtinem o compozitie fina si omogena. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt de dimenisunea 20x30 cm . Cu ajutorul unei palate intindem compozitia uniform . Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si coacem pana cand trece testul scobitorii .

Crema : O crema simpla dar gustoasa . Eu am hidratat merisoarele in visinata , dar se poate in rom sau orice alt alcool aveti. Branza de vaci o mixam impreuna cu mascarponele si zaharul . Adaugam frisca lichida si batem pana se intareste bine . Punem merisoarele scurse si omogenizam . Eu am pus toata crema deasupra blatului si am nivelat bine . Deasupra am turnat o glazura obtinuta din ciocolata rupta bucatele si topita la foc mic in 50 ml frisca . Dupa ce am turnat glazura si am nivelat am presarat deasupra nuci si alune taiate mare .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Budinca cu fidea si branza de vaci
Bucataras.RO

Budinca cu fidea si branza de vaci

Budinca cu fidea si branza de vaci
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola