Se bat albusurile si adaugam treptat zaharul si romul. Cand spuma e tare adaugam pe rand galbenusurile, cacaoa cernuta si nuca macinata. Amestecm prin
Se bat albusurile si adaugam treptat zaharul si romul. Cand spuma e tare adaugam pe rand galbenusurile, cacaoa cernuta si nuca macinata.
Amestecm prin rasturnare, omogenizam si turnam compozitia in tava aragazului, unsa foarte bine cu unt si tapetataa cu faina.
Se coace la foc potrivit 40-50 de minute, cu usa cuptorului deschisa.
Cand este uniform intarita scoatem tava din cuptor ssi taiem foaia in tava, cat este calda inca in 3-4 fasii egale.
Pentru crema;
Amestecam continuu pe bain-marie toate ingredientele mai putin untul.
Cand crema incepe sa se ingroase luam vasul de pe foc si mai amestecam 3 minute. Cand crema este calduta adaugam untul frecat spuma.
Umplem foile insiropate cu crema.
Deasupra ungem cu crema si presarati nuci macinate.
Alte retete care pot completa un meniu de Paste :
Cozonac cu nuca
Pasca fara aluat
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii