Prajitura fina cu nuci

Se bat albusurile si adaugam treptat zaharul si romul. Cand spuma e tare adaugam pe rand galbenusurile, cacaoa cernuta si nuca macinata. Amestecm prin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 6 oua
  • 100 g nuci macinate
  • 50g cacao
  • 1 lingura rom
  • 150g zahar
  • Pentru crema
  • 3 oua
  • 200g zahar praf
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nes
  • 300g unt
  • Pentru sirop
  • 50ml rom
  • 50ml apa
  • Pentrru ornat
  • 100g nuci macinate

Mod de preparare

Se bat albusurile si adaugam treptat zaharul si romul. Cand spuma e tare adaugam pe rand galbenusurile, cacaoa cernuta si nuca macinata.

Amestecm prin rasturnare, omogenizam si turnam compozitia in tava aragazului, unsa foarte bine cu unt si tapetataa cu faina.

Se coace la foc potrivit 40-50 de minute, cu usa cuptorului deschisa.

Cand este uniform intarita scoatem tava din cuptor ssi taiem foaia in tava, cat este calda inca in 3-4 fasii egale.

Pentru crema;

Amestecam continuu pe bain-marie toate ingredientele mai putin untul.

Cand crema incepe sa se ingroase luam vasul de pe foc si mai amestecam 3 minute. Cand crema este calduta adaugam untul frecat spuma.

Umplem foile insiropate cu crema.

Deasupra ungem cu crema si presarati nuci macinate.
Alte retete care pot completa un meniu de Paste :

Cozonac cu nuca

Pasca fara aluat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc