Prajitura Frantuzeasca este o prajitura pufoasa, cu fructe si crema delicioase, care poate fi servita atat la "ceaiul de la ora 5" cat si la orice fel de aniversare.
Intr-un vas se pune faina, peste care se adauga praful de copt, cacaoa, zaharul, untul sau margarina (la temperatura camerei), smantana si se framanta bine pana se obtine un aluat omogen. Se formeaza o bila care se imparte in 2 parti egale; se intind, pe rand, intre doua bucati de folie alimentara.
Se prepara umplutura astfel: se mixeaza albusurile cu un strop de sare iar cand acestea incep sa se intareasca se adauga zaharul. Se continua mixarea pana se obtine o spuma tare, dupa care se incorporeaza treptat, cu ajutorul unei spatule, nuca de cocos.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza prima foaie intinsa. Peste aluat se va intinde uniform umplutura, se vor aseza visinele, apoi se aseaza a doua foaie care se apasa usor pentru a nu se dezlipi dupa coacere si se da la cuptorul preincalzit circa 30-40 minute.
Pentru crema de vanilie se pun la fiert 300 ml lapte impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si faina amestecata in prealabil cu amidonul. Se adauga treptat restul de lapte (100 ml) si se continua mixarea. Inainte ca laptele sa inceapa sa fiarba se toarna peste compozitia cu galbenusuri, se amesteca bine dupa care se pune toata cantitatea inapoi pe foc mic. Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa. Cand este gata se acopera toata suprafata cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca complet.
Se mixeaza frisca si in momentul in care incepe sa se intareasca se adauga intaritorul; se continua mixarea 2-3 minute.
In crema racita se incorporeaza treptat frisca batuta cu ajutorul unei spatule si se intinde peste prajitura racita.
Pofta buna! Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.
Se orneaza prajitura Frantuzeasca cu nuca de cocos si se lasa la rece cel putin cateva ore dupa care se poate portiona.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii