Pentru prajitura glazurata cu cocos, totul se framanta cu putina smantana sau lapte, apoi se imparte aluatul in doua.
Prajitura glazurata cu cocos se face in tava patrata. Totul se framanta cu putina smantana sau lapte, apoi se imparte aluatul in doua. Se aseaza primul blat in tava, peste care se pun 6 albusuri batute spuma, 250 g zahar si 200 g cocos. Se pune a doua foaie, se coace, iar peste ele, coapte si reci se toarna crema si glazura.
Crema pentru prajitura glazurata cu cocos se face astfel: se fierb 3 linguri de faina, 6 galbenusuri si 300 ml lapte; se face o crema groasa fiarta in care, dupa ce se raceste, se adauga 250 g unt frecat spuma cu 250 g zahar. Crema se aseaza peste blat, iar deasupra se toarna glazura rece. Glazura – 3 linguri de apa fierbinte, 8 linguri de zahar pudra, 2 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.
Prajitura glazurata cu cocos se serveste dupa ce s-a intarit putin glazura.
Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Comentarii