Prajitura glazurata cu cocos

Pentru prajitura glazurata cu cocos, totul se framanta cu putina smantana sau lapte, apoi se imparte aluatul in doua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 linguri de cacao
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 ou si
  • praf de copt
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar si
  • 200 g cocos
  • Crema:
  • 3 linguri de faina
  • 6 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • Glazura:
  • 3 linguri de apa fierbinte
  • 8 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao.

Mod de preparare

Prajitura glazurata cu cocos se face in tava patrata. Totul se framanta cu putina smantana sau lapte, apoi se imparte aluatul in doua. Se aseaza primul blat in tava, peste care se pun 6 albusuri batute spuma, 250 g zahar si 200 g cocos. Se pune a doua foaie, se coace, iar peste ele, coapte si reci se toarna crema si glazura.
Crema pentru prajitura glazurata cu cocos se face astfel: se fierb 3 linguri de faina, 6 galbenusuri si 300 ml lapte; se face o crema groasa fiarta in care, dupa ce se raceste, se adauga 250 g unt frecat spuma cu 250 g zahar. Crema se aseaza peste blat, iar deasupra se toarna glazura rece. Glazura – 3 linguri de apa fierbinte, 8 linguri de zahar pudra, 2 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.


Prajitura glazurata cu cocos se serveste dupa ce s-a intarit putin glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc