Taie blatul patrate de 4x4 cm, stropeste-i cu 1 fiola de esenta de rom. Presara cu aproximativ 60-80 g miez de nuca tocat marunt si stafide. Fierbe b
Taie blatul patrate de 4x4 cm, stropeste-i cu 1 fiola de esenta de rom. Presara cu aproximativ 60-80 g miez de nuca tocat marunt si stafide. Fierbe budinca de vanilie in 400 ml de lapte si adauga 150 g de zahar. Cat e inca fierbinte adauga untul si aroma de rom. Toarna crema cat e inca calda peste patrate si amesteca bine, dupa care lasa-i sa stea 15 minute. Aseaza prajitura intr-un vas oval, ajustand in asa fel incat sa arate ca un arici. Infige bucati de nuca. Topeste zaharul ramas cu o lingura de lamaie pana devine caramel de culoare deschisa si toarna cu o lingura peste prajitura. Lasa sa stea 2 zile, pana se absoarbe caramelul.
Alte prajituri recomandate
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseZilele astea am cotrobăit pe site, după rețete cu ardei iute și am dat peste minunăția asta de rețetă preparată de...
Ardei iuți cu stafide conservați în oțetPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii