Prajitura in forma de arci

Taie blatul patrate de 4x4 cm, stropeste-i cu 1 fiola de esenta de rom. Presara cu aproximativ 60-80 g miez de nuca tocat marunt si stafide. Fierbe b

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat din 7 oua cu apa
  • 150-180 g miez de nuca
  • 400 ml lapte
  • 400 g zahar
  • 1 pachet stafide
  • 1 praf budinca de vanilie
  • 1
  • 5 fiola esenta de rom
  • 130 g unt superior

Mod de preparare

Taie blatul patrate de 4x4 cm, stropeste-i cu 1 fiola de esenta de rom. Presara cu aproximativ 60-80 g miez de nuca tocat marunt si stafide. Fierbe budinca de vanilie in 400 ml de lapte si adauga 150 g de zahar. Cat e inca fierbinte adauga untul si aroma de rom. Toarna crema cat e inca calda peste patrate si amesteca bine, dupa care lasa-i sa stea 15 minute. Aseaza prajitura intr-un vas oval, ajustand in asa fel incat sa arate ca un arici. Infige bucati de nuca. Topeste zaharul ramas cu o lingura de lamaie pana devine caramel de culoare deschisa si toarna cu o lingura peste prajitura. Lasa sa stea 2 zile, pana se absoarbe caramelul.

Alte prajituri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc